Wil je mij als voice-over boeken ?

Ik ben ‘stem’ in verschillende commercials, bedrijfsfilms en andere audiovisuele producties in voor radio, televisie of internet in. Dit doe ik al jaren. Sinds de jaren ’90. Je hebt me daarom al vaak kunnen horen en hoort me ook vandaag de dag nog als voice-over op radio en televisie.
Lokale, regionale of landelijke reclameteksten worden vakkundig dezelfde dag nog door mij ingesproken in eigen kwaliteitsstudio. Maar ook jingles worden met hetzelfde gemak gemaakt vanuit mijn eigen studio. Misschien zoek je een stationvoice of stemacteur voor een radio of tvzender? Neem dan ook contact met mij op!

Luister hieronder naar commercials en voice-over demo ‘s:

Waar spreek ik de voice-over opdracht in?

Zal ik langskomen of mag ik de opdracht in mijn eigen voice-over studio opnemen?

Als er spoed is bij het inspreken van een opdracht dan is een opname uit mijn eigen studio een prima alternatief voor studio bezoek.
Als het moet binnen enkele uren en zelfs in het weekend of ‘s avonds spreek ik in. De kosten zijn lager want er zijn geen studiohuur-kosten. En een demo is geen enkel probleem!

Ook is het mogelijk om in een andere studio af te spreken. Reiskosten zijn bij de prijs inbegrepen. Vanwege de planning is het noodzakelijk dit tijdig te plannen en door te spreken. Informeer naar de mogelijkheden.

Met passie en plezier ben ik de stem in uw reclamespots. Precies zoals u het graag hoort. Snel geleverd uit eigen opnamestudio.
Inspreken is wat ik onwijs leuk vind om te doen. Dit hoor je dan ook direct terug in het geleverde werk. Wellicht mag ik binnenkort een tekst voor jou inspreken?

Wil je mij als professionele voice-over stem boeken? Neem contact op met mij via het contactformulier

Ik krijg soms weleens de vraag of een voicemail in laten spreken gratis is? Dat is hetzelfde als naar de bakker gaan en vragen voor een gratis brood;-) Voor alle producten hanteer ik marktconcurrende tarieven. Kijk hiervoor bij mijn tarieven.

Ik lever een spreekstem zonder audioeffecten of muziek. De stem is slechts één van de schakels in het proces tot het uiteindelijke resultaat. Maar niet een onbelangrijke natuurlijk. Nadat de tekst uitgedacht is door een tekstschrijver komt de stem in beeld. Niet letterlijk natuurlijk. Ik, de reclamestem, lever deze tekst aan een producent van reclamespots. Dit bedrijf draagt er zorg voor dat uw commercial uizendklaar bij de door u gewenst omroep geleverd wordt. De totstandkoming van een reclamespot gaat dus over verschillende schijven waarvan de stemacteur een essentieel onderdeel is. Tenzij u er voor kiest alleen met beeld en andere audio te werken.

Stefan Brau is een professioneel inspreker en heeft in het verleden vele commercials, bedrijfsfilms en documentaires ingesproken. Mocht u na het horen van de bovenstaande voice-over demo de klank nog niet gehoord hebben welke u zoekt, neem dan contact op met Stefan. Een stem kan namelijk in 99% van de gevallen voldoen aan uw verzoeken. Wees zo specifiek mogelijk als het gaat om bijvoorbeeld stemimitatie’s.

Een tip bij het bepalen van de klankkleur die u wenst is om te onthouden welke commercial hierboven op elders op deze website u aanspreekt. Dat werkt het snelst. Als blijkt dat wat u zoekt niet mogelijk is dan wordt dit u medegedeeld. Ik regelmatig het verzoek gekregen een Engelse of Duitse documentaire in te spreken. Deze opdrachtgevers moet ik altijd teleurstellen. Niet omdat ik die talen niet spreek maar omdat een “native speaker” altijd een betere uitspraak heeft dan een Nederlandse stemacteur. Uitzonderingen daar gelaten. Dit komt omdat een spreker het best tot zijn recht komt in zijn moederstaal. Anders dan bij zangers of zangeressen die de mindere kanten van hun uitspraak vaak kunnen verdonkeremanen. Bij een spreektekst is het dus aan te bevelen zoveel mogelijk gebruik te maken van native’s. Jammer voor u als opdrachtgever omdat er dan een tweede stem gezocht moet worden. Als u dat wenst kan ik u daarmee helpen. In mijn netwerk bevinden zich uitstekende native speaker die ik u van harte aan kan raden. En, uiteraard valt de prijs altijd mee.

Ik kreeg onderstaande email van een klant. Vond het wel grappig om eens te delen:

Waar vind ik toch een goede voice-over stem? Ik zoek een stemacteur die de juiste snaar raakt. Zoals in deze televisiespot. Je zou bijna vergeten dat een spreker de boodschap, de opdracht de missie inspreekt. De stem is gelijk vertrouwd; het bericht komt binnen. Het geluid klinkt als in een bioscoopfilm. Precies wat uw oren willen horen. Het publiek zal verbaast zijn. Zoveel timbre in een stem. Zoveel emotie zonder moeite vertolkt. Opgenomen in een professionele radiostudio. Geleverd op het moment dat het u het beste uitkomt. Een humoristische commercial, een ingesproken documentaire of aandacht voor een goed doel. De stemacteur weet het publiek te bereiken en te enthousiasmeren. Snel gesproken, informatief, emotioneel intrigerend. Het is allemaal mogelijk. Een stem waar je naar luistert. Een stemgeluid dat binnenkomt. Een toon met spraakvermogen. Een geluid met smaak! Voor radio, tv en internet. Maar ook voor uw filmpjes op You tube… Deze stem is veel gedeeld op social media. Mensen weten niet hoe de stemacteur heet maar de stem herkent iedereen. Facebook of twitter deze stem is te bewonderen in talloze filmpjes en miljoenen malen gedeeld. En dat is nu de kracht van deze spannende, boeiende, luidruchtige, mooie stem.